Technische SEO

Help uw website zo vlot mogelijk te werken

 

Vraag mijn Gratis Consultatie aan
Technical SEO Services

Over Technische SEO

Technische SEO omvat het monitoren en aanpassen van de structuur en codering van uw website om de zoekmachines te helpen uw website beter te begrijpen. Vaak kan u een geweldige site hebben die helaas de zoekmachines verhindert de juiste pagina’s te indexeren, of u kan geweldige inhoud hebben met een zwakke URL structuur.
Technische SEO is het aspect van SEO dat uw website echt grondig inspecteert als ware het een zoekmachine, zodat u het kan aanpassen om de delen van uw website die u echt wilt tonen, kunt laten zien. Technische SEO correct verrichten helpt uw site vlotter te opereren, zorgt voor betere indexatie en laat zoekmachines het rangschikken op de zoektermen die het nodig heeft.

Inclusief in onze Technische SEO Dienst

Hieronder vindt u enkele zaken die we verrichten als deel van onze Technische SEO Dienst. Klik op elk van onderstaande items om een beter idee te krijgen van wat we precies doen.


Optimalisatie van de URL Structuur

Een logische, nette URL is belangrijk voor SEO omdat het zoekmachines helpt uw site beter te begrijpen en dus ook beter te indexeren. Een goede URL structuur is belangrijk om meteen juist te hebben, maar het kan ook aangepast worden voor reeds bestaande websites. Het helpt vooral bij grotere  sites, en staat zoekmachines toe om de categorieën van uw webpagina’s te begrijpen, en zo ook pagina’s die zich ‘dieper’ in de structuur bevinden, bereiken.


Audit en Monitoring van de Pagina's HTTP Statuscodes

Het is belangrijk om een goed overzicht van de statuscodes van uw pagina’s te hebben, en om deze te onderhouden. Als u heel wat 404 pagina’s heeft, en links die hiernaar verwijzen, is dit nefast voor de gebruikerservaring. Het stuurt ook een negatief signaal naar zoekmachines. Hetzelfde geldt voor het omleiden van pagina’s naar irrelevante onderwerpen. Een initiële audit moet verricht worden, en vervolgens ondernemen we de juiste stappen om problemen te verminderen.


Audit en Monitoring van robots.txt Bestanden

De robots.txt bestanden op webpagina’s laten u toe om robots (ook wel ‘bots’ of ‘kruipers’ genoemd) te verhinderen toegang te hebben tot uw pagina’s, en zo ook te controleren welke pagina’s zoekmachines kunnen zien (tot op een zeker niveau). Dit kan gebruikt worden om pagina’s die geen waardevolle informatie bevatten, te verbergen, en toch moeten laten zien. Pagina’s dienen ook gecontroleerd te worden om te zien of ze geen zoekmachines verhinderen om pagina’s te zien die ze zouden willen laten zien.


Controle van Pagina Code naar Tekst Ratio's

Teveel code op pagina’s met geschreven inhoud kan het moeilijk maken voor zoekmachines om de tekst te vinden en vervolgens te indexeren voor uw gekozen zoekwoorden. De pagina’s code-naar-tekst ratio moet voor alle pagina’s gemonitord worden.


Inzending van Site Map

Een site map is een overzicht inzake hoe de structuur van uw website samen past. Dit kan vervolgens ingezonden worden naar zoekmachines om ze te helpen uw site te begrijpen en te indexeren.


Optimalisatie van Sitesnelheid

De snelheid van de site is zeer belangrijk voor de gebruikerservaring van de gebruikers op websites. Traag-ladende pagina’s resulteren in mensen die terugkeren naar de zoekresultaten. Daarom is het zeker een indirect rangschikkingssignaal voor zoekmachines, en mogelijk ook een direct rangschikkingssignaal. Dit betekent dat de website een audit zou moeten ondergaan en verbeterd worden om de laadsnelheid van de pagina’s te optimaliseren.


Gestructureerde Data Mark-up

Gestructureerde data mark-up laat u bijkomende informatie toevoegen op zoekresultaatpagina’s. Dit betekent dat u zaken zoals reviews, bijkomende pagina’s, adresdetails etc. kunt toevoegen zodat het onmiddellijk verschijnt in de zoekresultaten onder de websitenaam. Dit vergroot de kansen dat bezoekers op uw website zullen klikken, enorm.

Hoe Werkt Onze Technische SEO Dienst?

De bovenstaande stappen en meer maken deel uit van ons Technisch SEO proces. Technische SEO moet constant gemonitord worden, en is iets dat u dient in te bouwen in uw SEO proces, up-to-date te houden en andere SEO aspecten in te lichten.
Daarom voeren we een initiële raming uit om te zien of er enige fouten zijn die we meteen moeten verbeteren, en vervolgens passen we op een continue basis de technische kanten aan om er zo zeker van te zijn dat uw site correct geïndexeerd wordt.

Bewezen Resultaten

Neem een kijkje naar onze vorige projecten om te zien hoe we werken.

 

 

Veel Gestelde Vragen over onze Technische SEO Dienst

 

Wat is een URL structuur?
De URL structuur van uw website bepaalt hoe uw webpagina’s worden gecategoriseerd en geclassificeerd. Een goede URL structuur betekent dat u de pagina’s van uw website organiseert conform een logisch systeem, een slechte structuur betekent dat u geen systeem heeft. Een goed systeem komt SEO ten goede, het helpt de gebruikerservaring en het laat zoekmachines uw website indexeren. Als uw webpagina’s een logisch patroon volgen, weten zoekmachines meteen hoe ze snel en makkelijk uw webpagina’s kunnen lezen.
Wat is een HTTP statuscode?
Een HTTP statuscode is een antwoordcode die helpt om fouten in het laden van een webpagina te ontdekken. Een statuscode van 200 (‘OK’) is het normale antwoord van een succesvolle HTTP vraag. Een antwoord van 301 betekent dat een webpagina permanent omgeleid is naar een andere webpagina. Een 404 betekent dan weer dat de pagina niet gevonden werd, en kan te wijten zijn het feit dat de pagina verwijderd is, of iets anders. Omgaan met irreguliere statuscodes helpt de gebruikerservaring en het begrip van zoekmachines inzake uw website.
Wat is een site map?
Een site map is gerelateerd aan de URL structuur van uw website, en is als het ware een geprinte versie van uw webpaginastructuur. Deze kunnen gegenereerd zijn voor uw website en vervolgens ingezonden worden naar de zoekmachines zodat deze uw site beter kunnen begrijpen en indexeren.
Wat is een robots.txt bestand?
Een robots.txt bestand vertelt bots hoe ze moeten omgaan met de pagina die ze bezoeken. Een bot is hetgeen wat zoekmachines (en andere entiteiten) sturen om uw website te ‘bekruipen’, om zo te lezen wat er op uw website staat, en vervolgens die informatie te indexeren. Het is een soort robot dat informatie in bulk verzamelt. De reden waarom robots.txt bestanden belangrijk zijn voor SEO, is omdat het een bot kan verhinderen op bepaalde pagina’s te kruipen – pagina’s die u liever niet geïndexeerd ziet. Dit is handig wanneer u heel wat inhoud heeft die op uw website moet staan, maar niet noodzakelijk bijgevoegde waarde heeft voor uw website, of informatie bevat die zoekmachines niet waardevol vinden. Door zoekmachines te verhinderen deze inhoud te lezen, kan u de waarde van uw website -in de ogen van zoekmachines- beter cureren.
Wat is gestructureerde data mark-up?
Gestructureerde data mark-up, in SEO terminologie, betekent dat u bepaalde HTML tags kunt toevoegen aan de code van uw webpagina’s om zo zoekmachines te helpen specifieke, ietwat complexere aspecten van uw pagina te begrijpen, zoals ratings en publicatie data. Dit correct onderhouden staat u toe om deze extra stukjes data te laten verschijnen wanneer uw website in de zoekresultaten voorkomt, wat de aantrek van uw website ten goede komt. Meer informatie hieromtrent kan u hier vinden.
Waarom is sitesnelheid belangrijk voor SEO?
Het is zeer waarschijnlijk dat paginasnelheid een directe rangschikkingsfactor is voor Google. Maar zelfs indien het dat niet is, draagt sitesnelheid toch toe aan een sublieme gebruikerservaring. Daarom is het ook zeker en vast een indirecte bijdrage aan de algemene SEO waarde van uw website.
Waarom is een pagina’s code-naar-tekst belangrijk voor SEO?
De code-naar-tekst ratio van een pagina is belangrijk omdat zoekmachines moeite hebben met uw pagina te lezen wanneer er teveel code is in vergelijking met de tekst. Daarom is het mogelijk dat u de inhoud van uw pagina vertroebelt door de code die u daar gebruikt. Daarom moet het constant in de gaten worden gehouden en geoptimaliseerd worden.