Keyword research diensten

Over keyword research (zoekwoordenonderzoek)

Elke dag typen miljoenen mensen woorden in Google‘s zoekbalk in in de hoop dat ze worden doorverwezen naar een site die antwoord geeft op de vraag of het probleem dat zij hebben. Ze willen misschien iets leren, iets kopen of gewoon vermaakt worden. De behoeften van mensen zijn eindeloos. Vele mensen zijn misschien op zoek naar wat jij op jouw website te bieden hebt. Tot nu toe is hun vraag of probleem echter op geen enkele manier verbonden met jouw diensten. Daarom is grondig zoekwoordonderzoek en trefwoordtargeting belangrijk als je gevonden wilt worden door degenen aan wie jij een oplossing kunt bieden. Dankzij keyword research begrijp je waarvoor je potentiële bezoekers Google Search gebruiken en kan je inhoud voor je website creëren die overeenkomt met hun zoekactie. Omdat je jouw inhoud zo hebt ontworpen om zoekwoorden op te nemen, zullen je webpagina’s in de zoekresultaten verschijnen wanneer gebruikers die woorden intypen.

 • Inbegrepen in onze keyword research service
 • Hieronder vind je ​​enkele taken die wij als onderdeel van onze keyword research service doen.

  Keyword research diensten

 • Bepalen van doelgroepen
 • Om de juiste bezoekers te ontvangen moet je eerst weten wie deze bezoekers zijn. Het is belangrijk om een ​​idee te krijgen wat voor mensen je idealiter naar je website wilt lokken zodat de inhoud en het zoekwoordonderzoek kunnen worden aangepast aan de behoeften van die gebruikers. Een duurzame levensmiddelenwinkel heeft er baat bij klanten aan te trekken die op zoek zijn naar ‘biologische voedingsmiddelen’ in plaats van eenvoudigweg een ‘online supermarkt’. Dit is in de eerste plaats belangrijk omdat dit betekent dat de bezoekers die naar de website worden gebracht relevanter zijn. Ze zullen tevreden zijn en zich daarom ook bekeren. Ten tweede is het belangrijk omdat het voldoen aan de behoeften van zoekers de beste strategie is om ervoor te zorgen dat Google je hoger plaatst in de zoekresultaten.

 • Onderzoeken en analyseren van publiek
 • Met een ruw idee van wie je publiek is kun je een beetje meer gedetailleerd nagaan wat voor soort dingen ze bespreken op het internet. Dit kan je doen door forums te onderzoeken, gerespecteerde websites in de niche te bekijken of door te checken wat men zegt op sociale media. Het doel van deze stap is om een ​​beeld te krijgen van de soorten termen die je doelgroepen gebruiken, de soorten vragen die ze hebben en hoe ze deze vragen stellen. Hierdoor ben je in staat op de juiste manier inhoud te leveren die voldoet aan de behoeften van deze mensen.

 • Onderzoeken van concurrenten
 • Voor welke zoekwoorden rankt je concurrentie al? Dit is een belangrijke vraag die je moet stellen om ideeën te creëren omtrent de inhoud die je wilt maken en de trefwoorden die je wilt targeten.

 • Brainstormen over trefwoorden
 • Nu je weet waar je doelgroep over praat en naar zoekt kan je deze zoektermen uitbreiden. Dit omvat eenvoudig brainstormen, maar ook het gebruik van zoekwoordtools om termen en zinsdelen te genereren waar je anders misschien niet aan gedacht had.

 • Zoekwoordvolume en probleemanalyse
 • Met je lijst met duizenden zoekwoorden is het tijd om je te concentreren op de zoekwoorden die het belangrijkst zijn. Dit doe je door over 3 dingen te beslissen. Ten eerste moeten ze relevant zijn voor jou en de juiste mensen te benaderen. Ten tweede zouden ze een (relatief) hoog volume moeten hebben. Ten derde moet hun moeilijkheidsgraad om te ranken worden afgewogen tegen de hoeveelheid tijd en middelen die je bereid bent in te zetten voor die zoekwoorden. Deze stappen kunnen worden bereikt door middel van een combinatie van bedachtzaamheid, het controleren van zoekresultaten en het gebruik van SEO-tools.

 • Long tail-zoekwoordtargeting
 • Het is niet alleen belangrijk om te proberen hoog te scoren voor zoekwoorden waarnaar iedereen op zoek is. Het is ook belangrijk om te rangschikken voor zeer specifieke zoekopdrachten, die minder vaak voorkomen. Dit kan worden bereikt door zorgvuldig zoekwoordonderzoek en goed geschreven inhoud dat voorzien is van synoniemen en een breder vocabulaire.

 • Lokale keyword targeting
 • Het is verder een goed idee om je lokale zoekwoordtargets van elkaar te scheiden en tijd te besteden apart op hen te focussen. Dit kunnen termen zijn waarnaar alleen in jouw stad of regio wordt gezocht. Heel vaak zijn dit hoogconverterende termen met minder concurrentie.

 • Voortdurende keyword monitoring
 • Het is een goede gewoonte om een ​​overzicht te maken van alle zoekwoorden die je target en deze toe te wijzen aan de pagina’s waarop ze zijn getarget. Vervolgens maak je dan een lijst met beduidende statistieken voor deze pagina’s om een ​​duidelijk beeld te krijgen van de belangrijkste gebieden die moeten worden verbeterd. Bovendien kan je hiermee mettertijd nieuwe trefwoorden bijhouden waar je eerder niet aan had gedacht.

  Hoe werken onze zoekwoordonderzoekdiensten?

  De bovenstaande stappen worden door ons voltooid en we hebben alsook onze processen verfijnd zodat alles zo eenvoudig mogelijk is voor jou. We vragen eerst om jouw inbreng betreffende de eerste ideeën qua doelgroepen en mogelijke zoektermen. De resterende stappen worden door ons uitgevoerd. Aan het einde van onze grondige zoekwoordonderzoeksservice genereren we een plan dat duidelijk aantoont welke zoekwoorden getarget moeten worden op welke pagina. Daarna is het aan ons om de inhoud voor deze pagina’s te creëren met behulp van die zoekwoorden.

  Veelgestelde vragen over onze SEO Keyword Research Service

 • Wat is een trefwoord?
 • Een trefwoord is een woord of zin dat door iemand in een zoekbalk wordt getypt. Het kan een enkel woord zijn, een uitdrukking of simpelweg een lange lijst van losjes verbonden woorden. “Hoe heet dat duh duh duh duh liedje?” (we hebben dit allemaal wel al eens getypt!) kan ook als zoekwoord worden beschouwd, zolang het maar iets is waarnaar wordt gezocht.

 • Wat is zoekwoordonderzoek?
 • Trefwoordonderzoek is over het algemeen een driedelig proces: a) achterhalen wat de sleutelwoorden zijn die mensen het meest gebruiken b) die relevant zijn voor mijn website en c) welke niet te moeilijk zijn om voor in de zoekresultaten te verschijnen. Het eerste deel – zoeken naar de zoekwoorden die mensen het meest gebruiken – gebeurt met behulp van tools zoals Google’s trefwoordplanner of Moz’s keyword explorer. Deze vertellen je hoeveel mensen gemiddeld zoeken naar een specifiek zoekwoord. Bij de tweede taak gaan we op zoek naar relevante zoekwoorden. We doorpluizen je lijst met veelgezochte zoekwoorden naar termen die mensen intypen in de zoekbalk en waarvan jij denkt dat je website de zoekers een antwoord kan geven. Voor de laatste taak gaan we na voor welke van deze termen je kunt ranken. Dit betekent dat je een moeilijkheidsgraad krijgt voor de zoekwoorden met behulp van hulpmiddelen zoals keyword explorer of Semrush‘s keyword-tool. Een hoge moeilijkheidsgraad is grotendeels gebaseerd op het aantal hoogwaardige websites met kwalitatieve pagina’s die beantwoorden aan die specifieke zoekopdracht.

 • Wat is een onderzoeksrapport voor zoekwoorden?
 • Een onderzoeksrapport voor zoekwoorden combineert de bovenstaande stappen en presenteert het in een rapport dat gemakkelijk leesbaar is voor jou. Dit rapport kan je gebruiken om de inhoud van je webpagina’s te optimaliseren.

 • Waarom is trefwoordonderzoek nodig?
 • Trefwoordonderzoek is noodzakelijk als je meer bezoekers naar je website wilt lokken. Door te begrijpen hoe mensen zoeken kan je inhoud schrijven die past bij hun behoeften. Dit helpt beide partijen. Je hebt een antwoord op een vraag. Je moet alleen weten wát de vraag is om deze goed te kunnen beantwoorden.

 • Wat is het verschil tussen SEO en PPC keyword research?
 • SEO-zoekwoordonderzoek wordt gedaan om te rangschikken voor organische resultaten. PPC dient echter om waardevolle zoekwoorden te kiezen voor betaalde zoekadvertenties. Ze volgen verschillende processen. Goede zoekwoorden voor PPC zijn namelijk niet per se goede zoekwoorden voor SEO.

 • Hoe lang duurt het om een zoekwoordenanalyse uit te voeren?
 • Dit hangt af van het aantal webpagina’s waarvoor je het onderzoek uitvoert, de sector waarin je werkt en hoe gedetailleerd je wilt zijn.

 • Wat is een keyword map?
 • Een keyword map koppelt je webpagina’s aan specifieke zoekwoorden om een ​​overzicht te krijgen van welke zoekwoorden op welke pagina worden getarget. Dit gebeurt met behulp van een tabel of spreadsheet en is erg handig om een duidelijk beeld te hebben van je strategie voor elke pagina.

 • Wat is long tail-zoekwoordonderzoek?
 • Long tail-zoekwoordonderzoek omvat het zoeken naar minder gezochte termen om hier inhoud voor te creëren. Deze termen zijn over het algemeen specifieker en gebruiken meer woorden. Ze zijn bijgevolg dus gemakkelijker om voor te ranken want er wordt minder naar gezocht.