SEO Audit 
  • Elk aspect van je website geëvalueerd voor verbeteringen.


VRAAG MIJN GRATIS AFSPRAAK AAN

seo audit
  • Over SEO Audits

Of je website net is gemaakt of al jaren actief is: er zijn waarschijnlijk een paar dingen die moeten worden verbeterd voordat de site goed kan functioneren. De reden hiervoor is dat het internet een ingewikkelde plaats is, websites complex zijn en voortdurend repareren en sleutelen vereisten zijn om een ​​website te laten doen wat jij precies wilt. Wellicht heb je jouw site een paar maanden geleden opgezet, maar nog geen enkele bezoeker gehad. Of misschien heeft je site jarenlang veel zoekers gelokt, maar is dit plots gestopt. Er zijn duidelijke en identificeerbare redenen waarom deze dingen gebeuren. Door middel van een website audit of analyse kan je nagaan wat de oorzaken zijn. Door de werking van je website te controleren, kan je problemen ontdekken en deze vervolgens ook oplossen. Dit grondig doen kan grote voordelen opleveren voor je algehele SEO.

Hieronder vind je ​​enkele dingen die wij doen als onderdeel van onze SEO-auditdienst. Klik op één van de items om meer te lezen over wat het precies inhoudt.

Zoekmachines beoordelen grotendeels de kwaliteit van jouw website door te kijken wie er naar toe linkt. Het is een “redactioneel” rankingssysteem waarbij elke link zoekmachines laat zien dat iemand anders denkt dat jouw inhoud goed is. Links afkomstig van louche delen van het web of onbetrouwbare sites kunnen echter ook je SEO-ranking schaden. We checken welke links naar jouw site verwijzen en kijken waar er ruimte is voor verbetering.

We analyseren de inhoud van je site om te zien hoe deze presteert. We kijken naar zaken zoals woordentelling, taalniveau, video, afbeeldingen en andere media.

On-page SEO verwijst naar alle dingen die kunnen worden gewijzigd op de webpagina’s van je site. Dit omvat dingen zoals webtitles, metabeschrijvingen, links, headers, trefwoorden, en veel meer.

Dit verwijst naar alle SEO onderdelen die kunnen worden bekeken vanuit een technisch aspect. Het omvat dingen zoals controles met meta-robots, canonieke URL’s, sitearchitectuur en het controleren van http-statuscodes.

We gaan op zoek naar eventuele problemen op je site die voorkomen dat zoekmachines je website crawlen en indexeren. Als zoekmachines je website niet goed kunnen indexeren, wordt deze niet weergegeven in de zoekresultaten voor de termen die jij wilt.

Codeproblemen kunnen ook het correct crawlen van je site tegengaan. We analyseren of er nog verbeterpunten zijn met behulp van website-codering.

Het hebben van goede, schone URL’s helpt om jouw ​​site correct geïndexeerd te krijgen. Daarom controleren we of je URL’s gewijzigd moeten worden.

We controleren of sitemaps gecreëerd en ingediend werden, wat ook belangrijk is om zoekmachines te helpen de lay-out van je website te begrijpen.

Hoe snel je pagina’s laden heeft een grote invloed op de gebruikerservaring en dus ook op de mate waarin je pagina’s in de zoekresultaten worden weergegeven. We controleren de paginasnelheid en stellen waar nodig verbeteringen voor.

Het sociale aspect wordt steeds belangrijker bij zoekopdrachten. We controleren de sociale aanwezigheid van je site en bieden oplossingen om op dit vlak te verbeteren.


Hoe werkt onze SEO-auditservice?

We voltooien de bovenstaande stappen en meer, nadat we eerst jouw inzicht hebben gekregen met betrekking tot de website en wat je graag zou willen weten. We hebben zowel snelle als diepgaande opties. Onze SEO-audit kan als een leidraad dienen die jij vervolgens zelf implementeert of we kunnen de noodzakelijke SEO-wijzigingen zelf doorvoeren.

We bieden ook een gratis 10 punten SEO-audit die niet zo uitgebreid is als onze volledige audit, maar toch erg de moeite waard is.


VRAAG MIJN GRATIS SEO-AUDIT AAN


Veelgestelde vragen over onze SEO-auditservice
  • Wat is een SEO-audit?

Een SEO-audit is een analyse van een website om erachter te komen hoe een site werkt en na te gaan waar verbeteringen nodig zijn om meer bezoekers via zoekmachines te ontvangen.

  • Wat gebeurt er bij een SEO-audit?

Een SEO-audit kan worden onderverdeeld in drie hoofdgebieden: technische SEO; on-page SEO en off-page. De technische beoordeling bekijkt of alle basiselementen van je website aanwezig zijn en correct functioneren. Dit is namelijk nodig voor zoekmachines om te begrijpen wat de website is. Dit omvat, naast vele andere taken, het zoeken naar dode pagina’s (404’s), het controleren of de paginastructuur van de site klopt en het garanderen dat de zoekmachines de site correct kunnen openen. On-page SEO checkt de functies op de webpagina’s zelf en heeft betrekking op de inhoud, trefwoordtargeting en weergaveproblemen. Off-page SEO kijkt naar factoren buiten de webpagina zelf en dit heeft betrekking op welke websites naar je website linken, je sociale aanwezigheid en je site-autoriteit.

  • Waarom een ​​SEO-audit uitvoeren?

Een SEO-audit is altijd de eerste stap in de richting van het verbeteren van je site. Als je niet de tijd neemt om de zwakheden van je site te controleren, kan je ook niet de juiste dingen oplossen. Kijk je daarentegen niet naar de sterke punten? Dan kan je een aantal geweldige kansen missen. Een SEO-audit helpt je om je doelen duidelijker te maken en geeft je een duwtje in de juiste richting zodat verbeteringen aan je site alleen maar verder worden versterkt.

  • Hoe lang duurt het om een ​​SEO-audit uit te voeren?

Dit is afhankelijk van hoe groot de website is waarvoor je het onderzoek uitvoert en of het rapport diepgaand of expliciet is.

  • Geïnteresseerd in onze hoogwaardige SEO-services?


VRAAG MIJN GRATIS AFSPRAAK AAN