Technische SEO

 • Over technische SEO
 • Technische SEO houdt in dat we de structuur en de codering van je site in de gaten houden en aanpassen om zoekmachines te helpen jouw site beter te begrijpen. Vaak kan je website uitstekend zijn maar verhindert hij zoekmachines bij het indexeren van de juiste pagina’s. Ook kan je geweldige inhoud hebben, maar met een slecht gekozen URL-structuur.

  Technische SEO

  Technische SEO is het aspect van SEO dat echt naar jouw website kijkt als een zoekmachine. Dit laat je toe veranderingen door te voeren en de delen van jouw site weer te geven die je aan de zoekmachines wilt laten zien. Wanneer technische SEO correct gedaan wordt, draait je site soepeler, wordt hij beter geïndexeerd en kunnen zoekmachines deze rangschikken voor de gepaste zoektermen.

 • Inbegrepen in onze technische SEO-service
 • Hieronder vind je ​​enkele taken die wij als onderdeel van onze technische SEO-service doen.

 • Optimaliseren van de URL-structuur
 • Het hebben van een logische en duidelijke URL is belangrijk voor SEO omdat zoekmachines hierdoor je site beter kunnen begrijpen en indexeren. Het is belangrijk om meteen met een ​​goede URL-structuur van start te gaan, maar dit kunnen we ook nog wijzigen voor reeds bestaande websites. URL-structuur optimalisatie is met name nuttig bij grotere sites. Het helpt zoekmachines bij het begrijpen van de categorieën van je webpagina’s en bij het bereiken van pagina‘s die zich wat “dieper” in de structuur bevinden.

 • Controleren en bewaken van HTTP-statuscodes
 • Het is belangrijk om een ​​duidelijk overzicht te hebben van de statuscodes van je pagina’s. Heb je veel 404 pagina’s en bovendien ook nog eens links die naar deze defecte pagina‘s verwijzen? Dan biedt dit je bezoekers geen goede gebruikerservaring en stuurt het slechte signalen naar zoekmachines. Hetzelfde geldt voor het doorverwijzen van pagina’s naar niet-gerelateerde onderwerpen. Daarom moet er een eerste SEO-audit van je website worden uitgevoerd. Nadien moeten ook de juiste acties worden ondernomen om mogelijke problemen te vermijden.

 • Controleren en bewaken van robots.txt-bestanden
 • Met het robots.txt-bestand op webpagina’s verhinder je dat robots (ook bekend als “bots” of “crawlers”) toegang krijgen tot jouw pagina’s. Jij controleert dus (tot op zekere hoogte) welke pagina’s de zoekmachines te zien krijgen. Dit kan worden gebruikt om pagina’s te verbergen die geen waardevolle informatie bevatten, maar die wel moeten worden getoond. De pagina’s die je wél wilt laten zien moeten ook worden gecontroleerd om te zien of ze zoekmachines niet ongewild blokkeren.

 • Controleren van paginacode en tekst verhouding
 • Te veel codes op pagina’s met geschreven content kan het voor zoekmachines moeilijk maken om de tekst te vinden. Bijgevolg is het ook niet eenvoudig de tekst te indexeren voor de door jou gekozen zoekwoorden. Daarom moet de verhouding van paginacode en tekst voor alle pagina’s worden gecontroleerd.

 • Sitemaps inleveren
 • Sitemaps zijn een overzicht van hoe de structuur van jouw site bij elkaar past. Deze kunnen worden ingediend bij zoekmachines om ze te helpen jouw site te begrijpen en te indexeren.

 • Optimaliseren van website snelheid
 • De snelheid van je website is uitermate belangrijk voor de ervaring van gebruikers op websites. Wanneer pagina’s langzaam laden haken meer mensen af en gaan ze terug naar de zoekresultaten. Het is dan ook zeker en vast een indirect, en mogelijks ook direct, ranking-signaal voor zoekmachines. Daarom moet jouw website gecontroleerd en afgestemd worden om de laadsnelheid van de pagina‘s te maximaliseren.

 • Gestructureerde gegevensopmaak
 • Door middel van gestructureerde gegevensopmaak kan je aanvullende informatie toevoegen aan pagina’s met zoekresultaten. Dit betekent dat je diverse zaken zoals recensies, extra pagina’s en adresgegevens kunt toevoegen zodat deze direct in de zoekresultaten onder de naam van jouw website weergeven worden. Dit verhoogt de kans dat gebruikers op jouw website klikken.

  Hoe werkt onze technische SEO-service?

  De bovenstaande stappen maken deel uit van ons technisch SEO-proces. Technische SEO dient constant gemonitord te worden en is iets dat je moet inbouwen in je SEO-proces. Het moet doorlopend worden bijgewerkt en dient als een allesomvattende leidraad voor alle andere SEO aspecten en onderdelen.

  Daarom maken we een ​​eerste evaluatie om te zien of er eventueel fouten zijn die vanaf het begin moeten worden opgelost. Nadien maken we voortdurend aanpassingen vanuit de technische kant om ervoor te zorgen dat je site correct geïndexeerd wordt.


  BEKIJK ONZE CASESTUDIES

  Veelgestelde vragen over onze technische SEO-service

 • Wat is een URL-structuur? 
 • De URL-structuur van je website bepaalt hoe je webpagina’s worden ingedeeld en geclassificeerd. Het hebben van een goede URL-structuur houdt in dat de pagina’s van je website volgens een logisch systeem worden georganiseerd. Het hebben van een slechte URL-structuur daarentegen betekent dat je helemaal geen systeem hebt. Een goed systeem is positief voor SEO aangezien het de gebruikerservaring bevordert en zoekmachines helpt jouw website te indexeren. Volgen je webpagina’s een logisch patroon? Dan weten zoekmachines hoe ze snel en gemakkelijk je pagina’s kunnen lezen.

 • Wat is een HTTP-statuscode?
 • Een HTTP-statuscode is een responscode die helpt bij het vaststellen van fouten bij het laden van een webpagina. Een 200 statuscode (“OK”) is de normale reactie van een succesvol http-verzoek. Een 301 antwoord betekent dat een webpagina permanent omleidt naar een andere webpagina. 404 daarentegen betekent dat de pagina niet kan worden gevonden en dat dit te wijten kan zijn aan – onder andere – een verwijderde pagina. Het oplossen van onregelmatige statuscodes bevordert zowel de gebruikerservaring als het inzicht van zoekmachines.

 • Wat is een sitemap?
 • Een sitemap is gerelateerd aan de URL-structuur van jouw website en is eigenlijk een afgedrukte afbeelding van de structuur van jouw webpagina. Deze kunnen voor jouw website worden gegenereerd en aan zoekmachines worden voorgelegd zodat ze je site beter kunnen begrijpen en indexeren.

 • Wat is een robots.txt bestand?
 • Een robots.txt-bestand vertelt in feite hoe bots moeten omgaan met de pagina die ze bezoeken. Een bot is wat zoekmachines gebruiken om je website te “crawlen”. Het is een soort robot die massaal informatie verzamelt. Door middel van crawlen kunnen de zoekmachines lezen wat er op je website staat en kunnen ze die informatie indexeren. De reden waarom robots.txt-bestanden belangrijk zijn voor SEO is dat ze ervoor kunnen zorgen dat een bot bepaalde pagina’s niet kan crawlen, namelijk pagina’s die je liever niet geïndexeerd wilt hebben. Dit is handig als er veel content op je site moet staan zonder dat deze gewaardeerd wordt door zoekmachines of waarde toevoegt. Door zoekmachines de toegang tot deze inhoud te blokkeren, kan je gemakkelijker de waarde van jouw website controleren.

 • Wat is gestructureerde gegevensmarkering?
 • In SEO betekent gestructureerde gegevensmarkering het toevoegen van bepaalde html-tags aan de code van je webpagina’s om zoekmachines te helpen specifieke, meer complexe aspecten van je pagina te begrijpen, zoals beoordelingen en publicatiedatums. Door dit goed in de gaten te houden, kan je ervoor zorgen dat deze toegevoegde gegevens verschijnen wanneer je website in de zoekresultaten verschijnt, wat de aantrekkelijkheid van jouw website ten goede komt. Klik hier voor meer informatie.

 • Waarom is sitesnelheid belangrijk voor SEO?
 • Het is zeer waarschijnlijk dat paginasnelheid een directe rankingsfactor is voor Google. Maar zelfs als dit niet het geval is, draagt sitesnelheid zoveel bij aan een aangename gebruikerservaring dat dit zeker en vast een indirecte bijdragende factor is voor de algehele SEO-waarde van je site.

 • Waarom is de verhouding tussen paginacode en tekst belangrijk voor SEO?
 • De verhouding tussen paginacode en tekst is belangrijk omdat te veel code in vergelijking met tekst het voor zoekmachines moeilijk maakt jouw pagina te lezen. Het kan dus zijn dat je wat er daadwerkelijk op je pagina staat ongewild verdoezelt met de code die je daar hebt geplaatst. Het moet daarom voortdurend worden gecontroleerd en geoptimaliseerd.

  Geïnteresseerd in onze hoogwaardige SEO-services?


  MAAK EEN VRIJBLIJVENDE AFSPRAAK